Bredda din kompetens med böcker

feb 27

Bredda din kompetens med böcker

Att läsa är något som många njuter av. Det är en långsam film som låter fantasin jobba för att man ska kunna måla upp bilder i sitt inre och man väljer själv lite hur karaktärerna ska se ut. Det är dock inte bara för underhållning som man kan läsa böcker. Faktum är att många idag väljer att läsa facklitteratur för att bättra på sin egen kunskap. Det finns otroligt många olika områden som man kan läsa om och man väljer själv inom vilket man vill bli bättre. Komplettera med kurser eller dylikt för att se till att du får ut så mycket som möjligt av kunskapen. I det här inlägget kommer några tips på saker som man kan läsa om för att själv bredda sin kompetens.

Bli en bättre medspelare

Det finns många bra böcker som handlar om hur man arbetar i grupp, hur man genom personlig utveckling kan bli bättre på att jobba med andra och hur man kan få andra att utvecklas. Det är väldigt många som har en naturlig fallenhet för det här, eller har lärt sig genom att spela lagsporter som ung, medan andra får kämpa för att komma in i en grupp. Om man känner att man inte är en person som har enkelt för att jobba med andra så bör man definitivt se till att jobba på vissa saker. Det kan handla om allt ifrån hur man diskuterar till hur man följer direktiv från andra. Det är inte hopplöst om man känner att man är en sådan person, snarare ska man se det som en styrka. Många starka individer har lätt för att hamna i ett beteende där man tycker att ens egna idéer alltid är bäst, men så behöver inte vara fallet. Och om man ser till att hela gruppen är med på beslutet så finns det en chans att alla jobbar bättre. Komplettera läsandet med kurser eller workshops från https://www.advantumkompetens.se/ för att se till att du maximerar lärandet.

Lär dig något helt nytt

Kanske känner du dig trött på det du jobbat med hela ditt vuxna liv och skulle vilja lära dig något helt nytt. Det är aldrig för sent att plocka upp böckerna och investera lite tid i sig själv. Komplettera med någon kurs från universitetet så kanske du kan prova en ny karriär i framtiden.

Utveckla din hobby

Gillar du att laga mat på fritiden eller är du väldigt glad för bakverk? Då skulle en bok om detta kunna göra dig bättre på din hobby. Det finns många knep som kan göra att man blir mer effektiv i köket samtidigt som man lär sig hur man ska arbeta med råvaror på bästa sätt. De som har matlagning som hobby brukar säga att det som har varit viktigt för dem är att de blivit bättre på att använda det som finns hemma istället för att handla nytt hela tiden. Det kanske är så enkelt att om man blir bättre på matlagning och bakning så sparar man även lite pengar varje månad. Dessutom kan man imponera på vänner och familj när de kommer över på besök.