Trädgårdsböcker för barn som borde få Almapriset

På senare år har det kommit allt fler trädgårdsböcker för barn. Dessa böcker är ypperliga sätt att lära sig mer om blommor och blad. Kanske kan läsningen av barnböckerna så det första fröet till ett genuint trädgårds- eller naturintresse?

Om barnet skulle tycka att någon av blommorna eller grönsakerna i böckerna är extra fin eller spännande kan du hitta fröer och lökar på Florea, en fröhandel online som är känd för sitt kvalitativa utbud med det där lilla extra.

Här nedanför kan du ta del av tips på trädgårdsböcker för barn som vi tycker är så bra att de borde få Almapriset. Läs och inspireras!

Linnea i målarens trädgård

Först ut är barnboksklassikern Linnea i målarens trädgård av Christina Björk och Lena Andersson. I form av inspirerande text och vackra illustrationer får den unga läsaren följa med till den berömde konstnären Claude Monets trädgård i franska Giverny.

Dels är det intressant att få ta del av målarens historia, dels är det fascinerande att få titta på alla dessa vackra blommor. Linnea i målarens trädgård väcker inte bara odlingslust, utan lockar till att plocka fram papper och pensel.

Blir småttingen inspirerad av Monets trädgård? Då kan fröer till de klassiska blommorna köpas på Florea via webbadressen Flo-rea.com.

Mina första blommor och ätbara växter

Mina första blommor och ätbara växter ingår i Emma Janssons bilderboksserie Upptäck naturen. Precis som med författarens övriga bilderböcker kan man inte få nog av de fina naturbilderna.

Vad är i fokus här? Allt från ängsblommor till växter du kan safta och sylta med. Förutom blom- och odlingsinspiration får småttingen alltså inspiration till att använda sig av det som växer i trädgården eller runt knuten.