Dekorera hemmabiblioteket

Förutom att böckerna är viktiga för ett bra hemmabibliotek är resten av inredningen också viktig. När du dekorerar ditt bibliotek med inredningsdetaljer blir det både mer personligt och trivsamt. Därför ska du också dekorera det. Men att hitta passande inredning kan kännas svårt och därför får du nedan några förslag.

Köp snygga tavlor

Med hjälp av en tavla kan du göra rummet mer trivsamt och personligt. Det finns massor av olika motiv att välja bland och därför kan du hitta ett som kommer att passa perfekt in i ditt hemmabibliotek och göra det mer trivsamt. Om du till exempel gillar bokgenren dark academia finns det massor av posters som passar perfekt in på temat. Till exempel från kända konstnärer som Johannes Vermeer eller Claude Monet. Men du kan också välja en poster som går i samklang med färgerna i den övriga inredningen. Det finns till exempel svartvita posters eller de som har mer färg i sig. Du kan välja och vraka mellan motiv i olika färger och storlekar. Du hittar allt från eleganta tavlor till moderiktiga motiv till motiv som piggar upp.

När du har hittat ett eller flera motiv du gillar är det viktigt att du kollar upp storleken på tavlan. Därefter blir det enklare för dig att hitta en ram som kommer passa till din nya tavla. Även när det kommer till ramar är valmöjligheterna stora, det finns till exempel träramar eller ramar i svart. Välj den ram som du tror kommer att lyfta fram motivet på bästa sätt.