Framtidsnovellens tävlingsledning

 

 

 

Framtidsnovellens tävlingsledning

Anna och hennes bok - Foto: Håkan Wester

Anders Textorius

Litteraturvetare, författare

Jag är fyrabarnsfar, lärare, litteraturvetare, novellförfattare och musiker. Är initiativtagare till tidsnovelltävlingarna och har fungerat som tävlings-ledare i både Nutidsnovellen och Dåtidsnovellen, där jag också är huvudförfattare.

Skrivandet drog för mig igång på allvar för några år sedan i samband med ett sent missfall vår familj drabbades av och jag skev novellen "I mikrokosmos mörker", som är en hyllning till livet och beskriver ur en ängels perspektiv livets början ända till det sena missfallet. Novellen fick första pris vid Piratförlagets tävling ”Bok-SM”.

Jag brinner verkligen för noveller och inom kort kommer jag ut med "Länge leve novellen!" som är en inspirationsbok med tips för alla som skriver eller vill skriva i novellform vare sig det gäller om man deltar i novelltävlingar, vill skriva en novellsamling, antologi tillsammans med andra, i skolan eller på skrivarkursen.

Kontakta Anders!

Helena Dahlstrand

Bokförläggare, författarer

 

Jag är musiker i botten men började ägna mig mer åt skrivandet med tiden. Debuterade som författare 2000 med självbiografin "Älskade ungar" på Gravander & Widerlöv förlag och 2011 kom den fristående uppföljaren "Ska det vara så här?" via vårt eget Duo Dito Förlag. Har högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot filmmanusförfattande på högskolan Dalarna 20006. Det var otroligt stimulerande att studera som vuxen så jag passade på att fördjupa mig lite mer i litteraturvetenskap, dramaturgi och narratologi (vetenskapen om berättande) och grafisk design.

 

Sedan några år tillbaka bor jag på det småländska höglandet med min man och våra portugisiska vattenhundar. Tillsammans med Peter och driver jag Duo Dito Handelsbolag, där Duo Dito Förlag och Bokeri.se är delar av verksamheten. Jag fungerar främst som förläggare och layoutare för vårt eget förlag och på uppdrag av andra små förlag och independentförfattare. I våra tidsnovellantologier är det jag som är redaktör, layoutare och förlägare.

 

 

Kontakta Helena!